Erdei TanOdú - a képességfejlesztés otthona

Keresés a honlaponMI AZ ALAPOZÓ TERÁPIA?

Komplex, mozgásfejlesztésen alapuló (ú.n. motoszenzoros típusú) idegrendszert fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, mintegy még egyszer "belökve" az agy fejlődésbeli lehetőségét, és a gyereket a terápia során igen magas fokú mozgásügyességig juttatjuk el.

Ezzel a mozgásfejlesztési gyakorlatsorral hatunk az emberi agyban a beszéd működéséért (olvasás, írás) felelős területekre is. A terápia során a mozgásalapot kiegészítjük fejlesztő pedagógiai módszerekkel (idő, tér, emlékezet, hallás- és beszédészlelés-fejlesztés, stb.) - ezzel tesszük teljessé.


KINEK HATÁSOS A TERÁPIA? (5-16 éves korig)

1. Diszlexiás, alaki diszgráfiás gyerekeknek (olvasásban jelentkező nehézségek, szövegértési problémák, rossz olvasási technika, nehéz/görcsös írás, olvashatatlan íráskép).

2. Organikus eredetű ADHD-s (figyelemzavaros és/vagy hiperaktív) gyerekeknek, hiszen az ADHD-s gyerekeknél a homloklebeny terület érése jelentős késést mutat az idegrendszer fejlődésében.

3. Megkésett és/vagy hibás, akadályozott beszédfejlődésű gyerekeknek (ú.n. diszfáziák, nem jól gyarapodó beszéd, sok hangot nem ejt tisztán a gyermek, 5 éves kor után sem beszél kerek, hosszú mondatokban).

4. Fejlődésben, érésben elmaradt óvodásoknak (nem rajzol, gyenge a finommotorikája, 6 éves korra még nem alakult ki a kezessége, probléma van a mozgásügyességével).

5. Enyhe fokú értelmi fogyatékos gyermekeknek.

6. Minden olyan gyermeknek, aki mozgásügyetlenségben szenved bármilyen okból kifolyólag.


MIT KELL MÉG TUDNI A FOGLALKOZÁSRÓL?

Fizikailag és pszichésen megterhelő a gyermeknek.

A végzett alapmozgások részét képezik az óvodai és általános iskolai testnevelés órák törzsanyagának.

Terápiában mindig, de fejlesztés során is megjelenhet ideiglenesen regressziós időszak. A regresszió során a gyermek visszaesik arra a szintre (lelkiállapotba), ahol a fejlődése elakadt. Ez átmeneti állapot, annak a jele, hogy az idegrendszer képlékennyé vált, azaz kész a változásra. A fejlesztést, terápiát a regresszió időszakában is folytatni kell! A regresszió után a gyermek a fejlődésében egy magasabb szintre lép. A regressziós időszakban nagy szükség van a szülők és pedagógusok megértésére és segítségére.

Down-kóros gyermek jelentkezése esetén orvosi igazolásra van szükség arról, hogy a gyermek az adott mozgásos foglalkozásra járhat (a foglalkozások során szökdelések, ugrálások vannak, a nyaki csigolyák fokozott terhelésnek lehetnek kitéve).

Epilepsziás gyermek fejlesztését nem tudom vállalni.


FOGLALKOZÁSOK ÓRASZÁMA

Mozgásterápiában heti minimum 2x2 tanítási óra.

(2016 szeptemberétől: a mozgásterápiás csoportokba járó gyerekek a foglalkozás keretein belül fény-hang terápiában is részesülnek.)

Mozgásfejlesztésben heti minimum 2x1 tanítási óra.


FOGLALKOZÁSOK KÖLTSÉGE

csoportos terápiás foglalkozás: 3500,-HUF/fő/90 perc

csoportos fejlesztő foglalkozás: 2500,-HUF/fő/45 perc

 

FOGLALKOZÁSOK HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA

Csoportos foglalkozások helyszíne:

Erdei TanOdú (Bp. XXI., II. Rákóczi Ferenc út)


Terápiás csoportok foglalkozásainak időpontja 2016 szeptemberétől:

1. csoport hétfő-szerda 16.50-18.20h között

2. csoport hétfő-szerda 18.30-20.00h között

3. csoport kedd-csütörtök 16.50-18.20h között

4. csoport kedd-csütörtök 18.30-20.00h között


Fejlesztő csoportok foglalkozásainak időpontja 2016 szeptemberétől:

1. csoport hétfő-szerda 16.45-17.30h között

2. csoport  hétfő-szerda 18.25-19.10h között

3. csoport kedd-csütörtök 16.45-17.30h között

4. csoport kedd-csütörtök 18.25-19.10h között

 

Heti 3 alkalommal is van lehetőség csoportos terápiás és fejlesztő foglalkozásokon való részvételre a következők szerint (2016 szeptemberétől) :

- terápiás foglalkozás 3. alkalommal - péntekenként 17.20-18.50h között

3. terápiás foglalkozás költsége: 3500,-HUF helyett 2500,-HUF/fő/alkalom;

- fejlesztő foglalkozás 3. alkalommal - péntekenként 17.20-18.05h között

3. fejlesztő foglalkozás költsége: 2500,-HUF helyett 1500,-HUF/fő/alkalom.

 

PÓTLÁSOK

Lemondott foglalkozás pótlása bármelyik csoportban megoldható előzetes bejelentkezéssel. Egy csoportban max. 8 gyermeket tudok foglalkoztatni, ezért a pótlásra a bejelentkezés sorrendjében tudom a gyerekeket fogadni! Megértésüket köszönöm.


Az alapozó terápiás és fejlesztő foglalkozásokon csak előzetes komplex mozgásvizsgálat után lehet részt venni!

A komplex mozgásvizsgálatról készült részletes véleményt bármelyik alapozó terapeuta kollégától elfogadom, illetve kérésre én is végzek vizsgálatokat."A gyerekek nem a kötelesség kényszeréből fognak tanulni, hanem a játék szeretetéből." (Platón).